لوگو ایران زردی

09197981711

علت تاخیر در راه افتادن کودکان+ علائم و راه حل ها

علت تاخیر در راه افتادن کودکان

راه افتادن کودکان یکی از تجربه‌های جذاب و به یاد ماندنی در طول زندگی والدین است که اکثر افراد با دیدن آن شگفت زده می‌شوند. یک کودک خردسال در 11 تا 16 ماهگی باید شروع به راه رفتن کند و قدرت ایستادن روی پاهای خود را به دست آورد. با این حال، امکان تاخیر در راه افتادن کودکان وجود دارد و این مشکلی است که بسیاری از والدین را نگران خواهد کرد. در این شرایط، سریعترین راه ممکن برای رفع مشکل مراجعه به پزشک متخصص است تا مشکل را شناسایی کرده و بر اساس آن راه حل مورد نیاز را پیشنهاد دهد. در این مطلب قصد داریم تا شما را با علت تاخیر در راه افتادن کودکان آشنا کنیم و روش‌های برطرف کردن آن را نیز توضیح دهیم.

اجاره دستگاه زردی نوزاد:انواع+کارکرد+مزایا و قیمت!

تماس و مشاوره رایگان

تاخیر در راه افتادن کودکان

تاخیر در راه افتادن کودکان

در صورتی که کودک شما تا 16 ماهگی راه نمی‌رود، سریعا باید به دنبال راه حل باشید. تاخیر در راه افتادن کودکان ممکن است تا پس از 16 ماهگی نیز طول بکشد و این امری است که منجر به نگرانی والدین خواهد شد. باید به این موضوع نیز اشاره کنیم که بعضی از کودکان تا 18 ماهگی این قدرت را پیدا می‌کنند تا راه بروند و تا قبل از آن تنها با کمک والدین یا گرفتن مبل و دیوار قادر به ایستادن یا راه رفتن هستند.

  • تمرین مهارت‌های حرکتی مانند ایستادن و راه رفتن از قبل 11 ماهگی شروع می‌شود و آن زمانی است که به احتمال زیاد باید والدین نوزاد خود را کمک کنند تا وی به راحتی به این مهارت‌ها دست پیدا کند.

 

بهتر است به این موضوع اشاره کنیم که بعضی از کودکان نارس نیز با مشکل تاخیر در راه رفتن مواجه هستند و آن‌ها چند ماه دیرتر از کودکان معمولی شروع به راه رفتن می‌کنند. در این مورد، می‌توانید با پزشک متخصص کودک خود صحبت کنید تا تمامی اطلاعات مورد نیاز را در اختیار شما قرار دهد.

 

علائم تاخیر در راه افتادن کودکان

علائم تاخیر در راه افتادن کودکان

چرخه طبیعی برای رشد و تکامل بدن نوزاد وجود دارد که پس از تولد و در ماه‌های ابتدایی این چرخه از اهمیت بالایی برخوردار است. این زمانی است که ماهیچه‌ها و عضلات پا و دست نوزاد رشد می‌کنند تا در نهایت قدرت راه رفتن را در اختیار او قرار دهند.

نوزادان در ماه‌های ابتدایی قادر هستند تا حرکات دست و پا و خزیدن را انجام دهند و این تجربه‌ای جذاب برای آن‌ها است. این کار تا 7 ماهگی شروع می‌شود و پس از آن نوزاد علاقه زیادی به بلند شدن دارد که شاید این کار را با کمک وسائل پیرامون خود مانند مبل و صندلی انجام دهد. زمانی که از ماه 10 و 11 عبور می‌کنیم، کودک می‌تواند قدرت راه رفتن را به دست آورد و شاید در ابتدا به کمک والدین نیز نیاز داشته باشد. یافتن اعتماد به نفس برای بلند شدن و راه رفتن نکته‌ای است که در این زمان اهمیت بالایی دارد و والدین با کمک کردن به کودک خود می‌توانند این اعتماد به نفس را القا کنند.

در بعضی از مواقع امکان این وجود دارد تا این چرخه به هم بخورد و نوزاد نتواند شرایط لازم برای راه افتادن را در اختیار داشته باشد. در افرادی که تا پس از 16 ماهگی تا 23 ماهگی قدرت راه رفتن را ندارند، احتمال وجود بیماری دور از انتظار نیست. این موضوع می‌تواند به دلیل وجود یک بیماری مانند فلج مغزی، دیستروفی عضلانی یا سایر مشکلات ژنتیکی بروز پیدا کند.

 

علت تاخیر در راه افتادن کودکان چیست؟

علت تاخیر در راه افتادن کودکان چیست؟

بهتر است روی این موضوع تاکید کنیم که اختلال تاخیر در راه افتادن کودکان بین 15 تا 22 ماهگی خود را نشان می‌دهد. این زمانی است که والدین باید روی موضوع حساس باشند و در صورت مشاهده هر گونه علامت سریعا با یک پزشک صحبت کنند.

علت‌های مختلفی وجود دارد که در نهایت باعث تاخیر در راه رفتن کودکان خواهند شد که در این بخش با آن‌ها آشنا می‌شویم:

  • دیستروفی عضلانی: دیستروفی عضلانی یک بیماری ارثی است که در نهایت باعث ضعیف شدن عضلات بدن می‌شود. این مشکل یک بیماری عصبی و عضلانی است که برای کنترل آن نیاز است تا یک پزشک روی فرد نظارت داشته باشد. در کنار مشکل برای راه افتادن کودکان، دیستروفی عضلانی می‌تواند برای حرکت نرمال دست‌ها نیز مشکلاتی را به وجود آورد.
  • اختلالات عصبی: اختلالات عصبی ممکن است باعث بروز تاخیر در راه رفتن کودکان شوند. برای مثال، فلج مغزی یا سندرم داون از مشکلاتی است که می‌تواند شرایط را برای راه رفتن افراد خردسال به تاخیر بیندازد. برای جلوگیری از مشکلات و عوارض اختلالات عصبی، نکته مهم تشخیص سریع آن است تا در سریعترین زمان ممکن بتوان راه حل مورد نیاز را برای آن ارائه داد.
  • راشیتیسم: درمان به موقع بیماری‌های مرتبط با راه رفتن کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از این مشکلات راشیتیسم است که اثر آن روی تاخیر راه رفتن کودکان بررسی شده است. این بیماری در بسیاری از موارد برگشت پذیر است و با درمان به موقع آن می‌توان از عوارض و مشکلات بیشتر جلوگیری کرد.
  • کمبود ویتامین D: کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی در بدن نوزادان و کودکان می‌تواند مشکلاتی را به وجود آورد. مخصوصا زمانی که کودک در زمان رشد عضلات و ماهیچه‌ها قرار دارد. ویتامین دی یکی از نیازهای اساسی برای رشد استخوان‌ها در بدن است و در صورت کمبود آن در دوران کودکی بهتر است سریعا روش برطرف کردن آن پیش گرفته شود.
  • مشکلات تیروئید: کم کار بودن تیروئید در کودکان مشکل بعدی است که می‌توان آن را یکی از علت های تاخیر در راه رفتن کودکان دانست. تیروئید در بدن وظیفه ترشح هورمون‌های سوخت و ساز را بر عهده دارد و با به هم خوردن میزان ترشح آن ممکن است ضعف عضلانی در کودک به وجود آید.
  • کودک نارس: در شرایطی که نوزاد نارس به دنیا آمده است، این موضوع می‌تواند روی راه افتادن وی نیز اثر داشته باشد. البته، در بسیاری از مواقع نگرانی در این مورد وجود ندارد و بهتر است تنها به توصیه‌های پزشک برای برطرف کردن مشکل گوش دهید. معمولا، تاخیر 2 یا 3 ماهه در راه رفتن نوزادان نارس دور از انتظار نیست.
تماس و مشاوره رایگان

اختلال تاخیر در راه افتادن کودکان

اختلال تاخیر در راه افتادن کودکان

اختلال تاخیر در راه افتادن کودک نیز یکی از مشکلاتی است که راه درمان دارد و برای رفع آن بهترین کار مراجعه به یک متخصص است. این اختلال ممکن است به دلایل مختلفی در کودک به وجود آمده باشد که پس از تشخیص در یک مرکز درمانی، راه حل مناسب در اختیار فرد قرار خواهد گرفت.

 

آیا امکان پیشگیری از بروز اختلال تاخیر در راه افتادن کودکان وجود دارد؟

آیا امکان پیشگیری از بروز اختلال تاخیر در راه افتادن کودکان وجود دارد؟

راه قطعی برای پیشگیری از اختلال تاخیر در راه رفتن کودکان وجود ندارد. شاید این مشکل به دلیل یک بیماری ارثی باشد و شاید هم تاخیر راه رفتن دلایلی به جز بیماری داشته باشد.

برای اطمینان از نبود مشکلات این چنینی در کودک، والدین باید توجه بالایی به ماه‌های اول پس از تولد داشته باشند. این ماه‌ها همان زمانی است که به سرعت می‌توان مشکلات احتمالی را در آن تشخیص داد و به سرعت برای درمان آن قدم برداشت. همچنین، در صورتی که در بیمارستان غربالگری مورد نیاز انجام شده باشد، بیماری‌های تاثیرگذار روی راه رفتن در همان ابتدای کار مشخص خواهند شد.

 

نحوه صحیح تشخیص اختلال تاخیر در راه افتادن کودکان
علت تاخیر در راه افتادن کودکان

نحوه صحیح تشخیص اختلال تاخیر در راه افتادن کودکان

والدین می‌توانند در ماه‌های اول تولد تا 8 ماهگی روی روند رشد ماهیچه‌ها و عضلات نوزاد خود نظارت داشته باشند. همزمان، نیاز است تا مهارت‌های حرکتی نوزاد را نیز به دقت بررسی کنید که در این بازه زمانی مطمئنا نوزاد باید شروع به انجام حرکت‌های دست و پا کند.

در صورت مشاهده علائم خاص در کودک، می‌توانید برای انجام آزمایش‌های بیشتر به بخش درمانی مراجعه کنید تا در صورت وجود مشکل از خطرات آن جلوگیری شود.

 

انواع روش‌های درمان تاخیر در راه افتادن کودکان
علت تاخیر در راه افتادن کودکان

انواع روش‌های درمان تاخیر در راه افتادن کودکان

والدین نقش مهمی در بازه 1 ماهگی تا 16 ماهگی پس از تولد کودک دارند. این زمانی است که شما می‌توانید به کودک خود کمک کنید تا مهارت‌های حرکتی در ناحیه دست و پای او تقویت شده و راه افتادن کودک‌تان سریعتر انجام شود.

پس از گذشت از ماه 8 تولد، می‌توانید دست کودک را بگیرید و به او کمک کنید تا از روی زمین بلند شود. در این زمان رشد عضلانی کودک به حدی رسیده است که قدرت بلند شدن از زمین را دارد اما برای تسریع در راه افتادن و بلند شدن کودک مطمئنا باید در دفعات نخست او را کمک کنید.

تماس و مشاوره رایگان
کمک به راه رفتن کودک با طب سنتی
علت تاخیر در راه افتادن کودکان

کمک به راه رفتن کودک با طب سنتی

طب سنتی روش‌های متعددی را برای تقویت ماهیچه‌ها در افراد ارائه می‌دهد که برای کودک خود نیز می‌توانید از آن استفاده کنید. البته، میزان مصرف این مواد و ترکیبات باید بر اساس سن کودک باشد تا مشکلی پس از مصرف مشاهده نشود:

  • عصاره گوشت گوسفند
  • تخم مرغ عسلی
  • کباب گوشت بره
  • حریره بادام
  • شیربادام با عسل
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
علت تاخیر در راه افتادن کودکان

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

تاخیر در راه افتادن کودکان حتی ممکن است تا 16 ماهگی نیز به طول انجامد. پس از 11 ماهگی کودک خردسال باید توانایی حرکت دست و پا را داشته باشد و برای راه افتادن تلاش کند. در صورتی که پس از 16 ماهگی کودک شما راه نمی‌رود، این علامت خطری است که بیان کننده یک مشکل است. بنابراین، بهتر است در اولین فرصت به یک بخش درمانی برای اقدامات مورد نیاز مراجعه کنید.

تماس و مشاوره رایگان

 

مقالات مرتبط

ام اس در بارداری +احتمال آسیب به نوزاد

ام اس در بارداری +احتمال آسیب به نوزاد

ام اس در بارداری یکی از مشکلاتی است که می‌تواند روی نوزاد تاثیر منفی داشته

آشنایی با نفخ شکم نوزاد + راه‌های درمان آن

آشنایی با نفخ شکم نوزاد + راه‌های درمان آن

تجمع گاز در روده‌ها یکی از مشکلاتی است که باعث بروز ناراحتی در کودکان و

0 تا 100  دانستنی های مهم درباره زردی نوزاد!

0 تا 100 دانستنی های مهم درباره زردی نوزاد!

زردی نوزاد یکی از مشکلات شایع است که بسیاری از والدین در هفته‌های اول زندگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *